Peter Driessen

Veiligheid en Privacy

Internet Explorer en gatenkaas

Posted on .

Internet Explorer en gatenkaas

Introduction

Internet Explorer kun je steeds beter vergelijken met een gatenkaas. De afgelopen tijd zijn er meerdere beveiligingslekken in de publiciteit gekomen, terwijl Microsoft (nog) geen oplossing had voor deze lekken.

Politie: “Geen gebruik maken van Internet Explorer”

Op 29 april adviseerde de Politie om geen gebruik meer te maken van Internet Explorer. Het lek bleek al sinds juli bekend te zijn.

Op 22 mei kwam er opnieuw een ernstig lek in Internet Explorer naar boven, ditmaal bleek dat Microsoft al 8 maanden geen actie had ondernomen om het lek te dichten.

Betaalvereniging Nederland: “Niet bankieren met Internet Explorer”

Op 25 mei bracht de Betaalvereniging Nederland het advies uit om niet te bankieren met Internet Explorer

Microsoft blijkt erg laks te zijn in het dichten van (ernstige) beveiligingslekken. Als ze eenmaal een update hebben vrijgegeven, dan moet u als gebruiker deze update uitvoeren om weer up-to-date te zijn. Tot die tijd blijft Internet Explorer erg risicovol om te gebruiken en de vraag blijft steeds welk lek er binnenkort weer in de publiciteit komt.

Wat kunt u doen?

Het antwoord is simpel: Kies er voor om nooit meer gebruik te maken van Internet Explorer en gebruik Chrome of Firefox. Het grootste voordeel van Chrome is dat deze browser automatisch geüpdatet wordt, zo heeft u dus altijd de meest veilige versie.

Chrome is op alle computers, tablets en mobiele apparaten te installeren. Stel uw apparaat zo in dat Chrome uw standaardbrowser wordt en indien u een Windows computer heeft, schakel Internet Explorer dan uit in de instellingen bij Windows-onderdelen in- of uitschakelen.

pdriessen

pdriessen

There are no comments.

6 − 3 =

View Comments (0) ...
Navigation