Peter Driessen

Waarom kiezen voor WordPress als bedrijf

Posted on .

WordPress is op afstand het grootste open-source CMS systeem ter wereld. De populariteit van WordPress is te danken aan het feit dat het gratis te downloaden, dat vrijwel alles mogelijk is door middel van plug-ins en vanwege de grote community die continu Wordpress aan het verbeteren zijn.

Ook steeds meer bedrijven kiezen voor WordPress als CMS systeem. Zelfs grote internationale bedrijven als CNN en UPS maken gebruik van WordPress, in Nederland zijn NRC Next, Albelli en Radio 538 bekende organisaties die voor WordPress hebben gekozen. De belangrijkste reden om te kiezen voor WordPress zijn de volgende.

Kies voor vrijheid

Omdat WordPress een open-source systeem is, zijn veel bedrijven, freelancers en medewerkers er mee bekend. U zit daardoor niet vast aan een bedrijf met een eigen CMS systeem dat helemaal is aangepast op de eisen en wensen van uw bedrijf. Door te kiezen voor WordPress zit u niet meer vast aan het bedrijf die uw nieuwe website realiseert, een WordPress website is vrij eenvoudig over te zetten naar een andere hosting server en is ook relatief eenvoudig te voorzien van een nieuw ontwerp.

Kostenbesparend

Aan het systeem zelf hoeft niet ontwikkeld te worden, dat gebeurt continu door een grote online community. Het enige dat wij hoeven te doen is u op de hoogte te brengen van nieuwe ontwikkelingen en deze implementeren op uw website indien gewenst. Dit in tegenstelling tot traditionele webdevelopers met een eigen CMS systeem, zij zijn vaak op zoek naar programmeurs (zie hun vacatures) die nodig zijn om hun systeem up-to-date te houden.

Ook een nieuw ontwerp kan met een vliegende start ontwikkeld worden. Duizenden professionele templates met de nieuwste technieken zijn voor een klein bedrag online te koop, daarna kan het template geheel naar uw stijl en wensen aangepast worden. Door het wiel niet volledig opnieuw uit te vinden bespaart u veel tijd en geld.

Plug-ins op maat

WordPress is eenvoudig uit te breiden met plug-ins en op die manier te koppelen met uw eigen systemen. Zo kan bijvoorbeeld eenvoudig de koppeling worden gemaakt met een voorraad- of CRM-systeem. Hoe vaak de gegevens gesynchroniseerd moeten worden is eenvoudig af te stellen.

Gebruiksvriendelijk

Vrijwel iedereen kan met WordPress werken, het is eenvoudig om teksten, afbeeldingen en video’s in te voegen. Het invoeren werkt bijna net zoals u het van Word gewend bent. Ook is er een WordPress app te downloaden om eenvoudig via uw telefoon of tablet inhoud toe te voegen of te wijzigen.

Zoekmachinevriendelijk

Google en andere zoekmachines zijn bekend met WordPress websites en kunnen de inhoud daardoor goed indexeren. Met de Yoast plug-in, kan er nog duidelijke gecommuniceerd worden naar de zoekmachines.

E-Commerce

Werkt u samen met andere bedrijven (leveranciers, winkels etc.), dan zal een deel van deze bedrijven ook met WordPress werken en daarin een webshop hebben geïntegreerd. Met WordPress kunt u eenvoudig partners toegang geven tot productinformatie, een webshop integreren of een partner-login opstellen.

pdriessen

pdriessen

Navigation